جهت مشاوره رایگان با گروه وکلای رهنمون با تلفن های ۰۹۱۰۳۴۰۳۶۰۴ و ۰۹۱۰۳۴۰۲۴۰۸ تماس حاصل نمایید

دامنه فعالیت وکیل دادگستری

وکیل در واقع همان نماینده قراردادی موکل است که امور حقوقی وی را برعهده دارد. وکیل به نمایندگی از موکل، تکالیف و اموری که برعهده وی قرار داده شده است را انجام می‌دهد.

ممکن است فردی به صورت رسمی و قانونی وکیل نباشد و به نوعی پروانه وکالت نداشته باشد اما کارهایی را به نمایندگی از طرفین انجام می‌دهد.

در هرصورت وکیل به عنوان شخص حقیقی شناخته می‌شود که وظایفی مانند دفاع از حق و حقوق موکل، انجام فرآیند قانونی اقامه دعاوی حقوقی و غیره را برعهده دارد.

اگر علیه شخصی شکایت شده باشد یا فردی قصد اقامه دعوا علیه اشخاصی را داشته باشد، ممکن است طرفین به وکیل نیاز داشته باشند.

به طور معمول هنگامی بحث وکیل مطرح می‌شود که اصحاب دعوا با مشکل حقوقی مواجه شده باشند و اینجاست که وکیل مجرب و با سابقه می‌تواند به حل و فصل دعاوی مطروحه بپردازد.

مشخصه اصلی که برای وکیل تعریف می‌شود، انجام بهترین دفاعیات از موکل است. در واقع وکیل باید بتواند در محضر دادگاه و قاضی و در مقابل اصحاب دعوا به بهترین شکل ممکن از موکل خود دفاع کند. حال دفاع وکیل از موکل می‌تواند به صورت شفاهی باشد یا به شکل کتبی و در قالب لایحه باشد.

امروزه حوزه وکالت بسیار تخصصی شده است و وکلا صرفا در یکسری از دعاوی خاص فعالیت می‌کنند. با توجه به گستردگی علم حقوق، طبیعتا نمی‌توان در همه این زمینه‌ها به مهارت و تسلط کافی دست پیدا کرد.

تخصصی شدن حوزه وکالت سبب شده است تا اگر موکلین با یک دعوا حقوقی خاص مواجه شوند، به وکیل متخصص در همان زمینه مراجعه کنند.

احتمالا با اصطلاحات وکیل ملکی، وکیل کیفری وکیل خانواده، وکیل کار، وکیل مالیاتی و غیره برخورد کرده باشید. وکیلی که در دعاوی خانواده فعالیت کرده و پرونده‌هایی این چنینی را قبول می‌کند، به وکیل خانواده شهرت پیدا کرده است و در مورد سایر وکلا نیز به همین ترتیب است.

در هر صورت موکلین از وکلا جدای از بحث نتیجه دعوا و صدور حکم، این انتظار را دارند تا وکیل وظایف قانونی خود را به درستی انجام دهد و در دادگاه بتواند از آن‌ها دفاعیات قابل قبولی داشته باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا